Over dit project

Authentieke woning met kleur

Voor Jacco en Hanneke was het een vanzelfsprekendheid om hun interieurwensen met interieurstyliste Jannie te bespreken.

 

Jannie: “Eerder hebben we ook al voor deze fijne mensen mogen werken en dat was het echtpaar uit Noordeloos erg goed bevallen. Het is natuurlijk erg prettig om opnieuw het vertrouwen te krijgen. Hun authentieke woning met paneeldeuren, een grove zwarte houten vloer en originele glas-in-lood ramen liet mijn hart sneller kloppen.

 

Bij het maken van het complete interieurontwerp hebben we voor veel warme kleuren en materialen met grove structuren gekozen.

 

Woonkeuken

Voor het grote gezin vormt de woonkeuken vormt het hart van het huis. Hierin is o.a. een royale (keuken)hoekbank een stoere rustiek eiken tafel geplaatst. De metalen V-poot van de tafel past mooi bij de houtkachel. Door de gekozen positionering van de eethoek is er een goed zicht naar buiten. Ook aan de wens om de akoestiek te verbeteren is voldaan, de galm in de ruimte is verdwenen. De toegepaste (geluidsabsorberende) materialen leveren daar flinke een bijdrage aan.

Een andere wens was dat het oude meidenkastje in het vernieuwde interieur zou passen. Dit is gelukt door de kleur van het kastje in de stoere gordijnen met grof linnen structuur terug te laten komen.

 

Woonkamer

In de voorkamer is een groene hoekbank met een meubelstof met een grove structuur geplaatst. Het is een heerlijke ruimte om je even terug te trekken om bijvoorbeeld een boek te lezen. In het verlichtingsplan hebben we daar ook rekening mee gehouden.

 

Hal en trap

De bestaande vloer in de hal vormde een geheel met de wand die langs de trap omhoogloopt. Hier was men niet helemaal weg van maar verwijderen was geen optie. We hebben naar de mogelijkheden gekeken en daarna heb ik geadviseerd om de bestaande elementen juist te omarmen. Door een traploper (van projecttapijt) in bijpassende kleuren aan te brengen, is er een prachtig geheel ontstaan. Het behang met krijtstreepje boven de lambrisering, de gestoffeerde hocker en een lamp met een bijzonder lichteffect, maken het helemaal compleet.

 

Het eindresultaat is een consistente en warme inrichting. Dat merk je ook bij het doorlopen van de verschillende ruimtes. De nieuwe en bestaande materialen, de stoffen, het behang en de verf, alles matcht gewoon.”

Categorie
Kleurrijk wonen