Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk betrokken en duurzaam ondernemen

Als ondernemers en mensen ondernemen wij zo maatschappelijk verantwoord mogelijk. We zoeken daarbij naar een evenwicht tussen rendement, mens en milieu. Als bedrijf hebben we een open bedrijfscultuur, met ruimte voor ontplooiing, waar prettige klantbejegening voorop staat, waar we zorgen voor minimaal papierverbruik en waar we ook met restantcoupons mensen blij proberen te maken. We hebben een nieuwe CV-ketel, met dank aan onze partner Wonink warmte uit Hoornaar, energiezuinig en minder verbruik. In onze tuin hebben wij zonnepanelen laten plaatsen. Het overgrote deel van onze stroom wordt op deze manier energieneutraal opgewekt. Alle verlichting is energiezuinige LED verlichting. Arkelwonen werkt mee aan de bewustwording van de invloed op het milieu in het bedrijfsleven en probeert op haar manier een bijdrage te leveren.

Regionale initiatieven

We steunen initiatieven in Arkel zelf (zo sponsoren we de plaatselijke voetbalvereniging) en scheiden we ons papier. In de gemeente Arkel wordt dit door zowel de gemeente als de plaatselijke muziekvereniging Symfonia opgehaald. Een goed voorbeeld van de betrokkenheid tussen de gemeente en haar inwoners, een mooi voorbeeld van onze betrokkenheid bij onze (leef)omgeving.

 

Energieverbruik

Wilt u uw energieverbruik ook terugdringen? Wij adviseren u graag over bewegingsmelders en tijdschakelaars. Klanten krijgen van ons advies hoe ze het beste energie kunnen besparen. Maar ook met binnenzonwering is een hoop energie te winnen. Bijvoorbeeld met de mooi geplooide binnenzonwering Duette. Deze heeft een extra binnenkern en is dus zeer isolerend en energiezuinig. Sommige stoffen hebben een vuilwerende, antibacteriële of warmte-werende coating. Ze bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honinggraat structuur vormen. Deze structuur geeft het product isolerende eigenschappen, waardoor zomerhitte geweerd wordt en ‘s winters de behaaglijke warmte vastgehouden wordt. Behalve functioneel zijn ze ook zeer decoratief. Wij hebben een ruime keuze in stoffen, van transparant tot verduisterend. Klikt u hier voor meer informatie over de mogelijkheden.

Milieuvriendelijke producten

Bij de inkoop proberen wij rekening te houden met het milieu en de sociale aspecten. Onze producten voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen die we stellen. We zoeken actief naar producten met een milieukeur of eco-label voor bijvoorbeeld gordijnstoffen of een houten jaloezie. Om houtkap te beperken hebben wij ook bamboe jaloezieën toegevoegd aan onze collectie. Bamboe is een snelgroeiend product met een veel kleinere ecologische voetstap. Het wordt op duurzame, verantwoorde manier aangeplant en geoogst.

PVC vloeren worden deels gemaakt van gerecycled PVC en er zijn inmiddels initiatieven waarbij de oude PVC vloer ingeleverd kan worden, zodat deze gerecycled kan worden. Ook vloerbedekking, vloerkleden en gordijnstoffen worden steeds meer (gedeeltelijk) gemaakt van gerecyclede garens. Bij het samenstellen van onze collectie, weegt dit voor ons zwaar.

 

Verder adviseren wij verf die milieuvriendelijk is – minimale VOS (-0.1%), watergedragen en geurarm. De meeste verfsoorten bevatten behoorlijk wat giftige stoffen. Onze verf is door de samenstelling juist geschikt voor gebruik in kinderkamers en op kindermeubelen.

 

Zelf gebruiken we speciale, milieuvriendelijke lijmsoorten bij het leggen van vloeren. De door ons gebruikte lijm voor marmoleum is ecologisch, met een gunstige ECI code. Dit betekent dat met het gebruik van deze lijm, er minder schadelijke deeltjes in de lucht komen. Goed voor u als klant, voor het milieu en voor onze medewerkers!

 

Duurzame leersoorten

De traditioneel geproduceerde leersoorten zijn een duurzame keuze. Allereerst is leer in het interieur een kwalitatieve toepassing, die jarenlang mee kan en tijdloos is. Hierbij komt dat leer een restproduct is. Runderen worden namelijk niet om hun huiden gefokt. Verder is het looiproces gemoderniseerd, waarbij geen chroom meer wordt gebruikt. Het proces voldoet aan de nieuwste richtlijnen, waardoor het milieu veel minder wordt belast. Zo wordt er bijvoorbeeld tot wel 80% aan energie bespaard doordat de huiden aan de lucht worden gedroogd. De topfinish wordt ook van ecologische stoffen gemaakt.

 

Naast de traditioneel geproduceerde leersoorten is er nu ook een nóg bewustere keuze: Zero Label, in diverse mooie kleuren. Dit leer is afkomstig van Hollandse runderen die in ons land volgens het ‘Beter-leven-keurmerk’ zijn gehouden. De dieren worden gehouden voor de melk en het vlees. Daarna wordt het leer als restproduct binnen Nederland verwerkt, dus de C02-uitstoot is beperkt.

 

Ook de kleinste reststukjes van het leer worden gebruikt in onze vlechtwerk en mozaïek producten, die in tegelvorm worden geproduceerd en naadloos tegen elkaar aan als wandbekleding kunnen worden toegepast. Hierdoor is er weinig verspilling en restafval. Kortom: leer is een heel mooie, maar ook duurzame toepassing in uw interieur.

Vakantie


I.v.m. vakantie is Arkelwonen/ Arkelsol van

donderdag 11 juli tot donderdag 1 augustus gesloten.

 

Wij wensen u een fijne zomer!

 

Met vriendelijke groet,

Namens Team Arkelwonen
Arnold en Jannie

Dit zal sluiten in 20 seconden