Gezond slapen

Gezond slapen

Gezond slapen heeft niet alleen alles te maken met een goede lighouding (op een passend matras met goed hoofdkussen), maar ook zeker met slaapkamerhygiëne!

 

Persoonlijk ben ik allergisch voor huisstofmijt. De slaapplek is de bron hiervoor! Veel mensen denken dat dit het tapijt is, maar dat is onjuist. Wij hebben op de slaapkamer een kort lusje met als voordeel dat het geen vleug heeft, maar altijd hetzelfde “net gestofzuigde uiterlijk”. Doordat wij in onze slaap veel vocht verliezen (zweet) in combinatie van het verliezen van huidschilfers en warmte, scheidt de huisstofmuit veel uitwerpselen uit en dat is hetgeen waar mensen allergisch voor zijn.

 

Hoe kunt u dit voorkomen?

 • Een antiallergie hoes aan brengen om uw matras en uw kussens.
 • Vervang of was uw hoofdkussens regelmatig.
 • 1 x per maand de molton die onder het onderlaken ligt wassen op 60 graden en iedere week het onderlaken zelf.
 • Iedere dag het bed een tijdje open te laten liggen.
 • Elke dag goed ventileren en zorgen dat de slaapkamer een constante temperatuur heeft. Dus zomers binnenzonwering of buitenzonwering naar beneden laten zakken en in de winter de verwarming iets open als het vriest.

 

Op deze manier heeft u een heel schoon leefklimaat. Huisstofmijtallergie komt nog steeds veel voor en de oplossing ligt dus in uw bed, in plaats van op uw vloer!

 

Jannie de Pijper

Neem gerust contact op:

  Ik heb interesse in:

  Arkelwonen slaat deze gegevens op voor een periode van max. 6 maanden of voor de duur van de behandeling van mijn verzoek.

  Ik ga akkoord (verplicht)
  Ja