Markiezen

Markiezen

Als u op zoek bent naar een mooie zonwering dan kan de keuze uit gaan naar de markiezen. Deze zijn ongevoelig voor zon die van opzij op uw raam staat. U kunt de markiezen dankzij de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uitvoeren. De markiezen kunnen worden gemaakt met verschillende materialen. Hierbij kunt u denken aan vurenhout, hardhout en aluminium. Als het over de houten frames gaat, dan is dat vaak een houtmaat van 18 x 65 mm. Bij aluminium frames gaat het vaak over een profielmaat van 15 x 55 mm. Het voordeel van de aluminium markiezen is dat deze bijna helemaal onderhoudsvrij zijn, maar ze hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen.

 

Verrassend effect met markiezen

Markiezen kunnen een verfraaiing zijn voor een klassieke gevel, maar ze kunnen ook toe worden gepast bij de moderne gevel en dan zorgen zij voor een zeer verrassend effect. Bij een houten of een aluminium frame kan er gezegd worden dat dit is opgebouwd uit een aantal latten die aan de hand van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Hoeveel latten hangt af van de uitval van de zonwering. Het frame van de markiezen is voorzien van een zonneschermendoek. De markies kan ook uit worden gevoerd met een dek plank of met zijschotten.

 

Markies modellen

Er bestaan verschillende soorten markiezen. Deze kunnen geleverd worden in:

  • De standaarduitvoering, de werkhoogte is dan hetzelfde als de uitval
  • Pet model uitvoering, de werkhoogte is dan kleiner dan de uitval. Hierbij zijn er ook weer verschillende werkhoogtes en uitvallen mogelijk.

 

Meer informatie over markiezen

Wilt u graag meer weten over de markiezen of heeft u interesse? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag en staan u graag te woord. U kunt bij ons ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en dan maken wij deze offerte speciaal voor u op maat. Hierdoor weet u meteen waar u aan toe bent. U kunt de prijzen vergelijken met andere offertes. Wij hopen u binnenkort van dienst te mogen zijn met onze sfeervolle markiezen.

Neem gerust contact op:

    Arkelwonen slaat deze gegevens op voor een periode van max. 6 maanden of voor de duur van de behandeling van mijn verzoek.

    Ik ga akkoord (verplicht)
    Ja