Verduistering-Voeringstoffen

Verduistering-Voeringstoffen

Voor wie iets moois wil met oog voor detail.
Vragen over voeringstoffen:

 

Waarom voering?
1. Houd warmte binnen
2. houd buitenlicht tegen (verduisteren)
3. uitstraling word luxer (want je gordijn toont dikker)
4. voorkomt verkleuringen
5. beschermd tere stoffen zoals zijde

 

Er zit een nadeel aan voeren! Als u eenmaal gevoerde gordijnen heeft gehad, wil u nooit meer zonder…

 

Kunnen alle stoffen gevoerd worden met ieder gewenste stof?
Zeker niet, want het gevaar van polyester met polyester voeren is dat deze met elkaar statisch geladen zullen gaan worden. Met als gevolg plakken aan elkaar of juist uit elkaar gaan staan. Wij adviseren dan ook om deze stof te voeren met een minimaal 50 % natuurlijk materiaal.

 

Met welke stof kan ik zijde het beste voeren?

Een zijden gordijnstof moet altijd gevoerd worden, omdat het verkleurt en broos wordt, als het te lang aan zonlicht wordt blootgesteld.
Natuurlijke materialen worden door ons met natuurlijke materialen gevoerd. Zeker zijden stoffen. Zijde is mede door de gladheid van de vezel gevoelig voor elektrische lading. Een katoenen tussenlaag van molton geeft extra volume en een rijkere uitstraling. Het pakket is dan wel groot, maar dit lossen wij op door dit gemoltoneerd gordijn onder een rail of roede te plaatsen waarbij de tussenruimtes naar achteren vallen.
Wij gebruiken een voering stof die voornamelijk uit katoen bestaat, gecombineerd met gabardine. Hij is kreukherstellend, heeft gewicht waardoor hij nog mooier gaat vallen, prettig geprijsd en verkleurd nauwelijks.

Neem gerust contact op:

    Ik heb interesse in:

    Arkelwonen slaat deze gegevens op voor een periode van max. 6 maanden of voor de duur van de behandeling van mijn verzoek.

    Ik ga akkoord (verplicht)
    Ja