Leer in het interieur

Leer in het interieur

Het toepassen van leer in een interieur brengt niet alleen sfeer maar biedt ook een unieke oplossing om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Zeker in een interieur met harde vloeren en veel glas is er behoefte aan materialen die de hinderlijke galm weghalen.

 

Leer is een 100% natuurlijk materiaal, is buitengewoon stijlvol en heeft een luxe uitstraling. Het wordt op een duurzame manier verwerkt. Daarbij gaat er geen materiaal verloren, omdat er zelfs van de snijresten bijzondere items gemaakt worden.

 

Toepassingen op wanden

De toepassingen van leer zijn nagenoeg oneindig. Wat denkt u bijvoorbeeld van akoestische wandpanelen met horizontale of verticalen verdikkingen, bekleed met suède op vilt. Maar ook vlakverdelingen in combinatie met bedrukt leer, met een croco effect waar led-verlichting in aangebracht kan worden. Het is een unieke oplossing om de akoestiek te verbeteren. Heeft u liever een wandkleed of behang als wallcovering? Ook dat kan!

 

Leer op meubelen

Daarnaast is het mogelijk om meubelen en accessoires met leer te laten bekleden. Van tafelbladen tot nachtkastjes, lampen, deuren, achterwanden van bedden, haarden en keukens. Door de grote flexibiliteit is het leer immers uitstekend toepasbaar op alle vormen oppervlakken.

 

Een lederen vloer

Leer als vloerbedekking geeft een ruimte een exclusieve en chique uitstraling. Of er nu lederen tegels of een vloerkleed/ karpet wordt toegepast, het is sterk, warm, isolerend en geluiddempend. Datzelfde geldt voor een trapbekleding van leer, waarbij het materiaal zich probleemloos in elke vorm en hoek laat toepassen.

 

Kleuren

Er zijn verschillende materiaalsoorten leverbaar met ieder hun eigen producteigenschappen. Afhankelijk van de gewenste toepassing wordt er een leersoort gekozen. Per leersoort zijn er vele verschillende kleuren/tinten leverbaar.

Kwaliteit

Puur meesterschap, dat is de beste benaming voor de ambachtelijke leerverwerking voor deze unieke natuurproducten. Geen stuk leer is hetzelfde. Het zal naar mate dat het gebruikt wordt aan schoonheid winnen en met de tijd meegaan. Het stoere materiaal is onderhoudsvriendelijk, slijtvast en voorzien van een beschermende coating.

 

Advies

Wilt u kennis maken met dit prachtige natuurproduct en bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw woonhuis of bedrijfspand? Plan dan gerust een afspraak en laat u adviseren door onze interieurstylisten. Dit kan 24/07 online of telefonisch tijdens onze openingstijden op 0183 561 277.

Neem gerust contact op:

    Arkelwonen slaat deze gegevens op voor een periode van max. 6 maanden of voor de duur van de behandeling van mijn verzoek.

    Ik ga akkoord (verplicht)
    Ja