Child Safety bediening binnenzonwering

Child Safety First

Fabrikanten en leveranciers van binnenzonwering ontkomen vaak niet aan het toepassen van lange bedieningskoorden. Deze zijn nodig om de zonwering in de verschillende posities te kunnen bedienen.

Arkelwonen is zich zeer bewust van de risico’s en de kans op letsel bij kinderen. Wij zien het dan ook als onze plicht om u bij de betreffende producten te wijzen op het gebruik van de Child Safety bediening om de kindveiligheid te waarborgen. Dit doen wij niet alleen op deze webpagina maar ook tijdens onze advies- en verkoopgesprekken.

 

Er bestaat ook een EC richtlijn die hierop van toepassing is:

Op grond van EC richtlijn 2011/95, EC besluit 2011/477 en norm 13120:2014 dienen alle kind veiligheid componenten te allen tijde te worden geassembleerd en geïnstalleerd in overeenstemming met de instructies van de fabrikant.

De uiteindelijke verantwoording ligt echter bij de eindgebruiker van de binnenzonwering.

 

Indien u er zelf niet voor kiest om de Child Safety bediening van uw binnenzonwering te (laten) installeren en/ of gebruiken:

  • Kan Arkelwonen geen enkele aansprakelijkheid voor schade, letsel, kosten etc. accepteren, welke direct of indirect hieruit kunnen voortvloeien.
  • Worden de producten niet door Arkelwonen geplaatst.
  • Informeren wij u mondeling e/o schriftelijk dat u op de hoogte bent gebracht, over het kinderveilig ‘kunnen laten’ installeren.