Over dit project

Alles in het wit Giessenburg

Ben je op zoek naar een tijdloos klassiek, maar toch een landelijk interieur met een strakke belijning?

Het woonmagazine “Wonen Landelijke Stijl” heeft een door ons ingerichte woning van Wendy en Michel ter inspiratie voor hun lezers gepubliceerd.

 

Download hier de PDF met het artikel zoals het in Wonen Landelijke stijl is verschenen.

Ze hadden een stuk land gekocht met het mooiste uitzicht dat ze zich konden wensen. In een jaar tijd  verrees daar een nieuwe villa in klassieke stijl, met een rustig landelijk interieur. Motor achter dit alles is Wendy, de vrouw des huizes.

 

Witte gordijnen in linnen structuur

Wendy haar wens was witte gordijnen en samen met ons werd er gezocht naar een linnen structuur die praktisch in onderhoud is. Door een stuk van een meter voor te wassen, kwam er meer duidelijkheid over de verwachten krimp.

Daarop adviseerde ik ze te lang op de grond te decoreren. Na een aantal wasbeurten is de meeste krimp achter de rug en kunnen de gordijnen alsnog op de gewenste hoogte afgewerkt worden.

Behalve dat de stof mooi is, moet hij gemakkelijke te reinigen zijn. Zeker als het om een witte stof gaat. Wij willen namelijk dat mensen tevreden blijven met de gemaakte keuzes.

 

Gedurfd kleuradvies met krijt verf

Durf kleur toe te passen, het is tenslotte maar verf. Daarmee wil ik zeggen dat het gemakkelijk te vervangen is na een aantal jaren. Deze verf is zelfs vochtig afneembaar.

Juist het zwart boven de zes pits fornuis van Boretti in de woonkeuken is gedurfd, maar ook praktisch met afzetting vuil. Daarnaast zie je hierdoor heel duidelijk het houtwerk van de schouw en de stijlplint aan het plafond. Het zelfde geld voor de prachtige schouw in de woonkamer, gedurfd en praktisch.

Door de bijzondere samenstelling van de verf wordt de muur 15 x harder en is deze bestand tegen een stootje.

 

Een traploper met een landelijke uitstraling

Wendy wilde oorspronkelijk een loper van sisal vanwege de rustige, natuurlijke uitstraling, maar ik raadde haar dat af vanwege de vlekgevoeligheid van sisal.

Haar keuze werd een 100 % scheerwol traploper in de kleur Elephant en deze werd ambachtelijk bevestigd op de traptreden. Aan de achterzijde handmatig genaaid en daarna geborstelde traploper roedes overheen aangebracht.

Categorie
Landelijke woonideeën