Over dit project

Een stoere en warme keuken als kloppend hart van de woning

Tijdens een bezoek aan de verrassende woonwinkel Arkelwonen/Arkelsol van Arnold en Jannie de Pijper in Arkel, wordt voor veel klanten een basis gelegd voor een nieuw of gerestyled interieur. De ervaring, vakkennis en kwalitatieve materialen van de interieurspecialisten dragen daar natuurlijk in ruime mate aan bij.

 

Arnold de Pijper: “In de winkel kunnen we veel adviseren en laten zien. Toch wij vinden het ook ontzettend belangrijk om bij de klant thuis te komen. Dan ervaar je de ruimtes en zie je hoe die gebruikt worden. Zo bleek tijdens een huisbezoek bij een echtpaar in Giessenburg dat de keuken als kloppend hart van de woning fungeerde. Deze ruimte was praktisch maar miste de rust, warmte en juiste verlichting. Dit hebben we aangepast door over de bestaande marmeren vloer een zwevende dunne PVC-vloer met akoestische tussenlaag te leggen. De vloerverwarming kan daardoor gewoon in gebruik blijven.”

 

In het bestaande lichtplan ontbrak het vooral aan werklicht boven het aanrecht. Wij hebben geadviseerd om het plafond te stucen en de oude koven te verwijderen. Zo konden de nieuwe spots op de juiste plaats worden aangebracht. Een prachtige hanglamp van handbeschilderd ambachtelijk staal is een echte blikvanger en past bij de lampen in de woonkamer.

 

Naast de praktische en sfeerbepalende factoren bij deze restyling is er nadrukkelijk rekening gehouden met persoonlijke smaak van het echtpaar. Zij zijn werkzaam in de jeansbranche en botenverhuur. Dat zie je terug in de gekozen materialen zoals; blauw jeansbehang, een rustiek eiken tafel voorzien van een matte olijfkleurige beits en metalen V-poot, een keukenbank met ijzeren onderstel en olijfkleurige lederlook bekleding. De verrijdbare fauteuils met jeansstof, die met een vochtige doek afneembaar zijn, maken het stoere maar warme geheel compleet.

 

Jannie de Pijper: “Het interieur is een echte vertaling geworden van de hartverwarmende mensen die er wonen. Wij zien het echt als een geschenk dat we deze opdracht mochten uitvoeren.

 

Dit nieuwsitem is verschenen in Woonstijl, mei 2018

Categorie
Landelijke woonideeën