Arkelwonen – In de media – Stad Gorinchem

ARKEL • Na een halve eeuw Arkelwonen aan het Raadhuisplein, wordt het deze zomer Arkelwonen op Rietveld 9 tegenover de jachthaven. De winkel aan het Raadhuisplein komt te huur met woon- en werkfunctie. Het eigenaarsechtpaar De Pijper runt ruim 25 jaar Arkelwonen aan het Raadhuisplein. Inmiddels bestaat het familiebedrijf op dit adres al 52 jaar.  Daar is de winkel door de jaren heen uitgegroeid tot een levendige en eigentijdse woninginrichter met vier gespecialiseerde vaste medewerkers. Arnold en Jannie blikken terug op een goede en mooie tijd, maar kijken met frisse blik naar de toekomst.

Jannie: ,,We hebben zo’n ontzettend leuk vak, daar zeggen we echt geen vaarwel tegen. Maar tijdens de coronaperiode kwamen we er wel achter dat we soms te snel en te veel tegelijk moesten. Niet dat onze klanten iets tekort kwamen, want ik zet me voor iedere klant maximaal in. In het vorige format was het soms te druk om echt verbinding te maken. Dat gaan we nu anders doen. Ik wil graag de rust en ruimte die we rondom onze woning ervaren, delen met onze klant. Doordat er straks op afspraak wordt gewerkt, is er onverdeelde aandacht, waardoor er uitgebreid ingegaan kan worden op de woonwensen van de klant. Dus bijvoorbeeld niet alleen nieuwe gordijnen voor de slaapkamer, maar ook bijpassende verf en behang. Daarbij verzorgen wij ook de vloer en verlichting. Zelfs een luxe bed met medisch matras, inclusief kleurend beddengoed en een bijpassende inbouwkast behoren tot onze mogelijkheden. Straks kunnen wij de nieuwste producten op woongebied tonen op deze inspirerende locatie. Ik hoop straks ook vaker bewust tijd vrij te maken om na de realisatie het resultaat thuis te gaan bewonderen en te luisteren naar de ervaringen van de klant.”

Arnold en Jannie wonen sinds 2003 op Het Kloosterhof. Al enkele jaren dromen ze ervan vanuit hun woning te gaan werken. Inmiddels zijn de kinderen uitgevlogen en is er ruimte in overvloed in het sfeervolle pand. Met passie vertelt Jannie over al het werk wat ze met elkaar hebben verzet in de afgelopen periode. Sfeervolle stijlkamers en een stalen-lab zijn ingericht met unieke verlichting, gordijnen, inbetweens, raambekleding, buitenzonwering, de nieuwste behangsoorten en mooie, praktische vloeren. De klant zal vol verwondering verschillende kleuren, sferen en stijlen ervaren. Op het royale perceel zijn ook diverse tuinmeubelen te bewonderen, ook deze levert Arkelwonen. In het verbouwde bijgebouw kunnen bestellingen afgehaald worden. Achter de woning is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Iedereen kan online via de site of telefonisch een afspraak maken om vrijblijvend rond te kijken om inspiratie op te doen of een oriënterend advies inplannen met Jannie, Petra of Arnold. Per woonwens kan gekozen worden uit de beschikbare, gespecialiseerde medewerkers. Arnold is de expert op gebied van binnen- en buiten zonwering, horren en vloeren. Petra specialiseerde zich o.a. in het ontwerpen van maatwerkmeubels en inbouwkasten, traprenovatie en geeft interieuradvies als de klant één bepaalde ruimte of verdieping wil herinrichten. Jannies passie is het geven van totaaladvies bij nieuw- en verbouw of verhuizing. Ze maakt samen met de klant een praatplan, hiervoor wordt ruim de tijd genomen, zodat alle wensen duidelijk zijn. Dit wordt uitgewerkt in offertes en er wordt een schets indeling meubels gemaakt. Hierdoor heeft de klant een totaaloverzicht. Arkelwonen neemt vervolgens de totale uitvoering voor zijn rekening. Dat kan in delen of als complete metamorfose in zijn geheel.

Jannie: ,,Het persoonlijke contact, dat is belangrijk. Op Het Kloosterhof is mijn passie voor mooi inrichten weer extra opgelaaid. We laten onze klanten graag meegenieten van ons thuis, onze tuin en onze inrichting. Iedereen is welkom om zich te laten inspireren. In de huidige winkel hebben we komende maanden leuke showroomitems in de sale. Dus zeker de moeite waard om eens te komen snuffelen.’’

Arkelwonen Raadhuisplein 2-4b, Arkel: woensdag t/m zaterdag. Vanaf deze zomer Rietveld 9, Arkel: op afspraak. T: 0183 561277 of Arkelwonen.nl/Afspraak. Online vindt u ook info over de te huren winkelruimte.

Interview door Neeltje Triest in opdracht van BDU Stad Gorinchem