Puppy ZoNi

Puppy ZoNi

Met pijn in ons hart moesten we dit voorjaar afscheid nemen van onze lieve en trouwe hond Sammy. Zijn mandje was ineens leeg en het gemis was groot. Hoewel een andere hond het gemis van Sammy niet op zou kunnen vullen, besloten we tijdens de zomervakantie, om naar een pup te gaan kijken. De zoektocht bracht ons in het prachtige Friesland. Daar vonden we een schattige kruising Kooiker – Cocker Spaniel.

ZoNi, voor ons een bijzondere naam

Bij het bedenken van een naam kwamen wij al snel op Zoni. Deze naam heeft voor ons bijzondere betekenissen. Tijdens de crisis in 2013 ontstond ons private label merk dat we de naam ZoNi gaven. Een unieke collectie producten en materialen waar wij zelf voor 100% achter staan. Allemaal persoonlijk getest en met een prijs-/kwaliteitsverhouding, die klopt. Deze collectie hielp ons op dat moment door de economische tegenwind heen.

De merknaam ZoNi is samengesteld door de eerste 2 letters van onze dochter Zonna en zoon Nino te combineren. Dat Zoni ook een andere betekenis heeft, ontdekte ik pas jaren later toen ik het boek van Zoni Weis las. Een aangrijpende autobiografie van een Holocaust overlevende. Hij behoort tot de Sinti-gemeenschap en in hun taal, het Romanes, betekent Zoni Godsgeschenk.

Voor ons voelt het als een geschenk van God wanneer we aan onze prachtige kinderen denken. Daarnaast gaf het private label ons de kracht om in een (zakelijk) moeilijke tijd door te gaan. Ook dat voelt als een echt geschenk waar we ontzettend dankbaar voor zijn.

Wederom vreugde

Dat onze pup ook de naam Zoni zou krijgen, daar waren Arnold en ik het snel over eens. De kleine bandiet laat inmiddels een nieuw licht binnen ons huis (en kantoor) schijnen. Uiteraard vraagt het opvoeden veel tijd en aandacht. Spelen, socialiseren, puppytraining en zindelijk maken, het hoort er allemaal bij. Dat het opvoeden van een pup zo intensief is, dat waren we wel een beetje vergeten. Toch krijg je er veel liefde en plezier voor terug.

Zoni, we genieten van je en zijn dankbaar dat je bij ons bent!

Arnold en Jannie de Pijper