Getrouwd met het bedrijf

Familiebedrijf bestaat 50 jaar

Waar ArkelWonen een huis heeft ingericht, herkennen bezoekers het oog voor detail van woonondernemers Arnold en Jannie de Pijper. In mei bestaan ArkelWonen en Arkelsol een halve eeuw. Cees en Betsy de Pijper zetten het familiebedrijf op in 1970. Hun zoon Arnold en diens vrouw Jannie bouwden het verder uit tot de succesvolle zaak die er nu staat.

Als jongeman toonde oprichter Cees de Pijper al dat hij ondernemersbloed heeft. Hij woonde toen nog in Piershil, waar hij een kleine winkel had en met een koffer vol verkoopwaar langs zijn klanten fietste. Zo verdiende hij een bedrag bij elkaar waarmee hij in Arkel de zaak van Piet de Joode kon overnemen. Jannie vertelt: “De Joode had hier aan het Raadhuisplein een meubelwinkel en aan de overkant nog een zaak. Hij verkocht onder andere meubelen, vloerbedekking, ondergoed en huishoudelijke artikelen. De zaak van mijn schoonouders stond bekend als ‘De Pijper op Arkel’.”

EIGEN KOERS
In het jaar 1999 namen Arnold en Jannie de zaak over. Daar waren jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan, met gesprekken over alle financiële en juridische aspecten. Arnold en Jannie kozen hun eigen koers, waar Cees het niet altijd mee eens was. Zo dankten ze tot afgrijzen van Cees een verouderde gordijncollectie af, die volgens hem nog prima mee kon. Gelukkig was de onderlinge band sterker dan de verschillen in inzicht.

Lees hier het volledige artikel (PDF)

Foto: © Nout Steenkamp Fotografie, vader (Cees) en zoon (Arnold) de Pijper