De kunst van goede verlichting

Dit artikel is verschenen in Woonstijl

Een lamp is zo gekocht, een ruimte verlichten is echter een kunst. De interieurspecialisten van Arkelwonen beheersen deze kunst als geen ander. Zij creëren een uitgebalanceerd lichtplan voor uw woning, met daarin de juiste balans tussen sfeervolle en functionele verlichting.

Het totaalplaatje moet kloppen

Jannie de Pijper, interieurspecialist: “Verlichting is een zeer bepalend onderdeel binnen de inrichting. Licht is dan ook vaak (onbewust) het eerste wat men bij binnenkomst ziet. De meeste mensen kunnen, bij het maken van een doordacht lichtplan, wel een helpende hand gebruiken. Wij kijken samen met de klant naar het totaalplaatje. Welke soorten verlichting zijn er nodig? Kiezen we alleen voor staande en hangende armaturen of zijn er ook andere lichtbronnen aanwezig, zoals bijvoorbeeld een wandmeubel met geïntegreerde verlichting? Ook houden we rekening met factoren als leeftijd. Naar mate dat we ouder worden is meer licht in bepaalde situaties wel zo prettig. Zo houden we overal rekening mee. Desgewenst zelfs in combinatie met de raambekleding. Een (semi transparant) gordijn zorgt er bijvoorbeeld voor, dat er overdag voldoende daglicht binnenkomt en s ’avonds de privacy waarborgt en de kou buitensluit.”

Een lichtplan laten maken

Om een lichtplan bij Arkelwonen te laten maken, werkt Jannie bij voorkeur op afspraak. Dan heeft zij haar onverdeelde aandacht speciaal voor u. Het is fijn om foto’s en eventueel een plattegrond van de huidige woonsituatie mee te nemen. In de woonwinkel kunt u ook direct verschillende verlichtingsarmaturen bekijken, waaronder de nieuwste ZoNi-collectie.

Meer weten over verlichting of andere wooninspiratie opdoen? Kom gerust langs in onze sfeervolle woonwinkel. Een afspraak plannen? Bel 0183 56 12 77.