Mevrouw Koppelaar, Gorinchem Dalemse Donk

“Brandwijk was het adres waar ik de brief op de mat vond. Ik vond hem heel open, enthousiast over eigen werk en erg uitnodigend geschreven.

De eerste indruk in de winkel is gezellig en erg leuk gedecoreerd. Je verwacht zo’n winkel niet in Arkel. Het is een klein dorpje, onder-de-rook van Gorinchem.

Ik werd vriendelijk te woord gestaan door Herma. Ze luisterde aandachtig en gaf niet zonder meer antwoord op technische vragen. Ze gaf aan dit eerst even na te vragen bij Arnold. Voor totaal advies heb ik een afspraak gemaakt met Jannie en Arnold was ook hierin verweven. Deze samenwerking voelde prima aan.

De offerte zou wat mij betreft meer gespecificeerd mogen worden. Er staat bijvoorbeeld twee vouwgordijnen voor de woonkamer voor een bepaald bedrag. Ik wil graag weten hoeveel meter stof er op gaat, wat het systeem en de montageprijzen voor de vouwgordijnen zijn.

Op zolder is er zwarte marmoleum aangebracht, waar ik heel tevreden mee ben. Gordijnen in twee kleuren van Romo en brede houten jaloezieën van Sunway, voor de eerste verdieping werden perfect aan gebracht. Voor de woonkamer heb ik gekozen voor een gordijnstof van Chivasso di Carlucci met zeil ogen erin aangebracht.

Kritische noot; ik wilde per se een zwarte smeedijzeren roede, die door liep in de bocht aan het plafon in de erker. Arnold was hier terughoudend in, omdat hij verwacht had dat de overspanning te groot zou worden. Uiteindelijk heb ik het toch door kunnen zetten en ben blij met dit prachtige resultaat. Ze geven goede voorlichting en lopen niet alleen maar te verkopen. Ze geven je tijdje om in je uiteindelijke besluit te adviseren. Zo had Arnold mij er op gewezen, dat een vouwgordijn met baleinen mooier aansluit aan de raamposten en opvouwt naar boven. Ik besloot het zonder baleinen te bestellen. Het hangt eigentijds en een beetje dwars, wat ik juist mooi vind.

De jongens nemen alle tijd en zijn bijzonder hulpvaardig. Alles wordt ook netjes achtergelaten. Leo vroeg netjes of hij mocht roken. Maar ik heb tot ongenoegen van mijn kinderen in dit huis een rookverbod opgelegd. Dit nam hij dan ook respect vol op. Jannie stelde nog voor om wat woonaccessoires opzicht, op te halen in de winkel. Dit om het af te stijlen, van de nieuwe PTMD Collection. Deze aardewerkvazen en kandelaars staan vaak afgebeeld in de woonbladen. Een enorme kroonluchter in de winkel mocht ook op zicht, thuis geprobeerd worden. Leo en Johan brachten hem twee dagen later al thuis. Maar toen bleek dat toch de kleur niet paste, was ook dat totaal geen probleem en namen zij hem weer mee naar de winkel. Dit is gewoon prettig zakendoen!”