Freek & Corine de Wit | Gorinchem

“Vrijdagavond na een lange werkweek, ik had mijn pak al uit en spijkerbroek aan en nestelde me eens lekker op de bank. De rust werd ruw verstoord door mijn vrouw die me erop wees dat we die avond bij Arkel wonen. Even later kwam ik de winkel binnen en was het was zeker geen liefde op het eerste gezicht; het kwam wat donker over en de uitstraling voelde te klassiek en gezellig. We spraken Jannie aan die er net zo doorheen leek te zitten als ik, ze leefde echter op.

Toen bleek dat we een woning hadden gekocht op de Dalem Donk. We gingen aan tafel zitten en keken elkaar aan. Ze wilde eerst weten waar we van houden, wat we belangrijk vinden en sprak nog niet over gordijnen. Op tafel stond een fles Amaretto en toen ze ons een glas aanbod wist ik dat het goed zou komen.

En goed gekomen is het! Van alle beslissingen die we moesten nemen voor het nieuwe huis bleek de stoffering van de vloer, muren en ramen het meest lastig. We houden van een combinatie van modern, strak en warm. In een aantal gesprekken zijn we daar prima uitgekomen. Je merkt dat Jannie zich enorm goed inleeft en begrijpt wat je wil. Ze bewoog mee met onze gedachten en vulde het in met haar ideeën en producten. Ze voelde dat de gordijnen niet keurig, plooitje voor plooitje, hoefden te hangen en zeker niet te “stofferig” moesten zijn maar enigszins nonchalant en eigenwijs. We denken met veel plezier terug aan de lol die we hadden om daar te komen, ook zonder…..de Amaretto.

Ook het plaatsen van de (rol)gordijnen, vloerbedekking, wandposters en binnen zonwering is prima verlopen. Ik denk niet dat er veel fout gaat want als ik aan Arnold denk zie ik hem voor me met een rolmaat, een geconcentreerde blik in zijn ogen en liever iets 2 keer metend dan het risico op fouten. En dan Leo die alles plaatste, wat een goeie vent, ik zie hem nog met een strijkijzer een ongewenste vouw wegstrijken.

Ik kan Arkel Wonen van harte aanbevelen, het is een enthousiaste club mensen; vakbekwaam, correct, creatief en zorgvuldig. Ze hebben passie voor hun werk, en dat voel je.”