Familie Suanet | Gorinchem

“Wij ontvingen op ons oude adres in Gouda de mailing met de cd-rom. In eerste instantie dacht ik dat het via de vereniging was gegaan, maar dit was op eigen initiatief. Leuk, want wij kende niemand in Gorinchem. Zo konden wij binnen kijken in huizen die al klaar waren. Daarop hebben wij een afspraak gemaakt, zoals in de brief gevraagd was.

Het eerste gesprek duurde drie a vier uur en wij gingen met een fijn gevoel terug naar Gouda.

Het hele huis werd oriënterend doorlopen. Wat ons opviel was dat in de winkel een klassieke Engelse sfeer hangt, maar de foto’s van moderne strakke inrichtingen zijn volop aanwezig. Wij wilde klassiek met modern combineren. Dat is uitstekend gelukt. Het rood in onze glas in lood deuren en het rood van ons kunstwerk, komen terug in de transparante inbetween. In de brief had ook het verzoek gestaan, om zo veel mogelijk foto’s of materialen mee te nemen voor het eerste bezoek. Deze had ik bij mij op mijn laptop. Ze geven allerlei ideeën met kleuren en materialen. Het eindresultaat is nu een lichte plavuizen vloer, warme notenhouten meubelen met een strakke lijn. De wanden en de vouwgordijnen zijn helder wit met een accenten van rood. Zo is er een wand bekleed met een linnenlook rood behang. Tevens in de hal is er dit zelfde behang door hen aangebracht, maar dan in een warme mauve kleur. Deze sluit weer aan bij de gestoffeerde trap. Heel mooi, hier denk je zelf allemaal niet aan.

Bij het afnemen van dit interview en het maken van de foto’s, adviseerden ze een kleed in de woonkamer. In het najaar gaan wij daar zeker voor kijken. Wij zijn namelijk in “blijde verwachting” van ons eerste kindje en dan ga je de woonkamer intensiever gebruiken.

Wat ik nog op wil merken is dat ze bij Arkelwonen allemaal heel goed op elkaar zijn afgestemd. Arnold geeft bij het opmeten ook goed advies en vult alles zo aan.”