55+, tijd voor een interieur makeover?

Veel 55-plussers herkennen het, op het moment dat de kinderen zijn uitgevlogen breekt er een nieuwe levensfase aan! Dat geldt dan ook vaak voor het interieur. Door het gebrek aan tijd en andere omstandigheden is de woning ongemerkt volgeslopen met allerlei (inmiddels) overbodige spullen.

Een frisse wind

Het is tijd om zich van deze ballast in huis te ontdoen. Dit zorgt voor meer licht en lucht. Door deze frisse wind in huis val je echter van het een in het ander. De lege plekken die ontstaan zijn, verdienen een herinrichting, een nieuw kleurtje, nieuwe decoraties of meubelstukken. Even naar de meubelboulevard rennen is dan natuurlijk erg makkelijk. Echter eenmaal met de nieuwe aankoop thuisgekomen, ontbreekt de samenhang in het vernieuwde interieur.

Samenhang binnen het interieur

Het afstemmen van een interieur op de mensen die er wonen, dat is een specialisme van Arnold en Jannie de Pijper van Arkelwonen. Met een ‘helicopterview’ kijken zij naar de samenhang van materialen, kleuren, meubelen en woonaccessoires.

Jannie: “Voor bestaande items, die een emotionele waarde hebben, vinden we altijd een prachtige plek binnen een hernieuwde inrichting. Juist dat afstemmen is een uitdaging waar wij als interieurspecialisten veel vreugde en voldoening uithalen. Vaak begint het met een vrijblijvend oriënterend gesprek om te kijken of we een ‘click’ hebben. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik intuïtief kan voelen wat de klant echt wenst. We laten zien welke keuzes er zijn, kijken naar materialen en foto’s. Door het maken van interieurconcepten zoals een lichtplan, kleurplan voor de muren, een schets met indeling voor de meubels en een stoffen- en materialenplan, heb je een verlanglijst voor de korte- of lange termijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een mooi en samenhangend geheel.”

Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding

Arnold: “Wij willen mensen graag echt blij maken met hun nieuwe interieur. Hierbij kiezen we duidelijk voor kwaliteit! Naast vele bekende kwaliteitsmerken voeren wij ook onze eigen ZoNi private label collectie. Het ZoNi assortiment bestaat uit meubelen, verf, karpetten, pvc, houten vloeren en gordijnen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Veel items hebben wij persoonlijk getest en zijn alleen toegevoegd als wij er zelf voor 100% achter staan. Bijzonder zijn ook de door ons samengestelde woonaccessoires, die zijn duidelijk onderscheidend t.o.v. het aanbod in andere woonwinkels.”

Verrassende woonwinkel

Een bezoek aan Arkelwonen aan het Raadhuisplein 2-4B in Arkel zal iedereen positief verrassen. Achter de bescheiden gevel gaat een prachtige en ruime woonwinkel schuil. Van woensdag t/m zaterdag kunt u vrijblijvend binnenlopen en lekker op uw gemak rondkijken. Wilt u verzekerd zijn van de onverdeelde aandacht van Jannie of Arnold? Zij nemen graag de tijd voor u! Een vrijblijvende afspraak inplannen is dan prettig. Dat kan telefonisch: 0183-561277 of via arkelwonen.nl.

Artikel geplaatst in: KLEUR, lifestyle magazine voor 50-plussers