De creatie van een harmonieus interieur

Arnold en Jannie de Pijper van Arkelwonen/Arkelsol hebben dagelijks te maken met de zeer uiteenlopende woonwensen van hun klanten. Deze bevlogen Arkelse interieurspecialisten streven ernaar om, samen met hun vakkundige team, iedere klant te verrassen. Zo gebeurde dit ook bij een klant uit Giessenburg die onlangs naar Arkelwonen werd doorverwezen.

Jannie de Pijper: “Het is echt heel prettig om te horen, dat tevreden klanten ons aanbevelen! We zijn direct na het oriënterende gesprek voor deze klant aan de slag gegaan. Het was een uitdaging waarbij we ons helemaal als een vis in het water voelden. Men riep onze hulp in voor een goede ruimtelijke indeling en een compleet interieurconcept. Voorwaarde hierbij was, dat er enkele meubelstukken waaronder een teakhouten kast behouden moesten blijven. Ook was er de nadrukkelijke wens dat de marmeren vloer zou blijven liggen. Speciale aandachtspunten die verder nog naar voren kwamen waren; de doorloop van de keuken naar het terras, de plaats van de TV, open haard en een sfeervolle verlichting.

Met een plattegrond, foto’s of een bezoek aan huis zie ik meestal snel wat de juiste oplossing is. Dit vormt dan mijn vertrekpunt in combinatie met de woonwensen van de klant. In dit geval kreeg ik volledige vrijheid van stoffen, materialen en kleurkeuzes. Tijdens de presentatie was men enorm verbaasd over de vertaling die ik had gemaakt. Het plan past precies bij wie wij zijn, aldus de klant.”

Het resultaat mag er zijn! Een complete harmonieuze inrichting met een aantal nieuwe meubels, behang (lederlook), verf, inbetween gordijnen en een geluid reducerende zwevende vloer, zodat de bestaande marmeren vloer met vloerverwarming eronder behouden is.

De oorspronkelijk bruine teakhouten kast is behandeld met een voorgekleurde primer op acrylbasis en een afgewerkte matte verf van ZoNi. Zo passen bestaande meubelstukken uitstekend binnen een gerestyled interieur.

Dit nieuwsitem is verschenen in Woonstijl, maart 2018