Drie generaties ondernemers

– Artikel uit Anderz, maart 2018 –

Arkelwonen & Arkelsol is een familiebedrijf waarbij de vader van Arnold, Cees, is begonnen in Piershil met een fiets en een koffer achterop. In 1970 is hij naar Arkel gekomen en is daar zijn bedrijf gestart. Toen bekend als Arkeltapijt. Constant heeft de winkelformule zich aangepast aan de tijd van toen en waar vraag naar was. Het gevolg is dat de naam is gewijzigd in Arkelwonen & Arkelsol. “Mijn broer Edwin heeft zijn ondernemersvaardigheden ook van zijn ouders. Na ervaring op te hebben gedaan in de woninginrichting en een productiebedrijf in zonwering, heeft Edwin 12 jaar geleden de overstap gemaakt naar de vastgoedmarkt met zijn vrouw Esther Dekker, waar ze samen Max Property Group, Founders en Domica in Rotterdam beheren”, aldus Arnold. De overname door Arnold en Jannie is geweest in het jaar 2000. Voor een totaalplaatje op het gebied van inrichting van woningen is deze Woonwinkel het ideale adres. Bij Arkelwonen & Arkelsol kun je terecht voor advies-pakketten naar keuze zoals: Een lichtplan, schets met indeling van meubelen, kleurplan voor de muren en een stoffen & materialenplan. Niet alleen door het complete aanbod van onder meer meubels, vloeren, raamdecoratie, verlichting, wandbekleding, painting & plexi foto-art, zonwering en woonaccessoires, maar ook vanwege de passie en de jarenlange ervaring van Arnold en Jannie, de ‘Eigen Wijze’ interieurstylisten én sfeerscheppers van ArkelWonen & Arkelsol. Deze passie hebben Arnold en Jannie overgedragen op hun kinderen. Ook ondernemers in hart en nieren. Nino en Zonna zijn allebei nog niet zo lang geleden een eigen onderneming gestart. Jannie en Arnold hebben ze gestimuleerd om te doen wat ze gelukkig maakt en waar ze goed in zijn.


V.l.n.r.: Arnold, Cees, Betsy, Zonna, Nino en Jannie de pijper

Cees, 10 maart 1934,
Gepensioneerd. Cees heeft graag veel mensen om zich heen en houdt van een feestje. Besteed zijn vrije tijd voornamelijk aan hand- en spandiensten voor z’n zoons.

Betsy, 2 december 1939,
Gepensioneerd. Betsy was een hardwerkende onderneemster en is nu een zorgzame oma voor 5 kleinkinderen, Nino, Zonna, Luca, Carmen en Rowan. Samen met Cees past ze veel op Rowan de jongste zoon van Edwin & Esther.

Arnold, 22 maart 1963,
Eigenaar van Arkelwonen & Arkelsol. Heeft als doel alles perfect bij de klant thuis te leveren en houd daarbij graag over alles de controle. Arnold is creatief, sociaal en zonder poespas.

Jannie, 16 december 1965,
Eigenaar van Arkelwonen & Arkelsol. Heeft een bijzonder goed inlevingsvermogen voor wat bij elk type klant past. Neemt alle zorg uit handen van de klant en presenteert de juiste materialen en kleuren bij elkaar in een harmonieus kloppend geheel.

Nino, 9 augustus 1994,
Ondernemer Guidance by Nino. Een innemende persoonlijkheid die graag wil bijdragen aan het welbevinden van de ander. Nino wil daarin een verschil creëren met als doel de wereld net iets mooier te maken.

Zonna, 11 april 1999,
Ondernemer Lashes by Zonna. Een creatieve denker met een oog voor het allerkleinste detail en een enorm doorzettingsvermogen. Zonna heeft sinds november 2017 een kleinschalige beautysalon aan huis en is gespecialiseerd in het zetten van wimper-extensions.


Nino: “Mijn passie is om kinderen/mensen te begeleiden tijdens hun levensweg. Voor een kind is het belangrijk dat ze een persoon hebben waar ze hun ei bij kwijt kunnen. Ik wil de mogelijkheid bieden dat kinderen naast weerbaarheidstrainingen op een vertrouwde manier hun hart kunnen luchten. Bij de zelfverdediging- en weerbaarheidstrainingen wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen en de mentale en fysieke stabiliteit van het kind. Dit zorgt ook gelijk voor een verbeterd zelfbeeld. Ik wil ondernemer zijn omdat ik vaak merk dat ik een andere visie op bepaalde zaken heb. Dit in combinatie met mijn ervaringen van de begeleiding die ik zelf vier jaar heb gehad. Vroeger was ik onzeker en had ik sociale problemen. Maar door middel van zelfverdedigings- en bewustzijnstraining ben ik er volledig bovenop gekomen. Nu wil ik mijn ervaring delen. Ondernemerschap is ons met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hebben een heel mooi bedrijf, niet alleen de producten die ze verkopen, maar ook de service die ze geven inspireren mij. Nergens vind je zoveel persoonlijkheid in het onderling contact en het luisteren naar de vraag van de consument. Ik lijk als twee druppels water op mijn moeder, we gaan er geen 100%, maar 200% voor om ons doel te bereiken. Terwijl ik van mijn vader heb geleerd om alles goed te analyseren en zaken effectief aan te pakken.”

Website: guidancebynino.com


Zonna heeft sinds november 2017 een kleinschalige beautysalon aan huis, gespecialiseerd in het zetten van wimper extensions. Zonna: “Ik ben een gecertificeerde wimperstyliste en mijn missie is mensen meer zekerheid geven door een mooiere, vollere oogopslag. Wimper extensions geven jou die look die je eigenlijk niet voor elkaar krijgt met alleen een wimperkruller en een mascara. Tegelijkertijd is het zeker ook een gemak want je staat op en eindigt ’s avonds ook weer met die prachtige oogopslag zonder bij te werken ((er iets aan gedaan hoeven te hebben!)) Daarnaast heeft het ook zeker voordelen, namelijk: tijdbesparing, vollere, langere wimpers en gemak. Je kunt hier namelijk gewoon mee douchen, sporten, zwemmen en zelfs mee naar de sauna gaan, zonder dat dit een belemmering wordt. “

“Tijdens mijn opleiding Verkoopspecialist heb ik stagegelopen bij Van Zuilen Mode en deze versneld afgerond met in combinatie een extra vakopleiding DETEX. Omdat mijn ouders mij altijd geleerd hebben om dicht bij jezelf te blijven, heb ik toch ervaren dat ik liever creatief op de achtergrond bezig ben. Mijn moeder zegt dat ik niet in haar voetsporen hoef te treden, maar mijn eigen pad moet bewandelen, omdat ze gelooft in mijn eigen talent. Op dit moment volg ik een studie en als jongste leerling in de ‘Vakopleiding Ondernemer Niveau 4’ met daarnaast mijn salon, is dat best pittig. Maar ik ben altijd gestimuleerd om naast school te werken, dus ga ik er ook nu weer voor om mijn droom te realiseren. “

“Mijn doel is een alles-in-één salon aan te bieden op het gebied van Beauty. Dit houd in een groot pand met hierin allemaal verschillende ruimtes die ik voor elke branche heb gestyled & ingericht met een bepaalde beleving. Daardoor is het een efficiënt bezoek voor man en vrouw. Denk hierbij aan een wimper- en schoonheidssalon, nagelstylist, dag- en avondmake-up, kapper, pedicure & manicure, visagie, sapbar & lunchroom en misschien zelfs wel een Spa. Deze ruimtes verhuur ik dan aan andere ondernemers, want door ieder zelf te laten doen waar zij goed in zijn en zo van elkaars talenten gebruik te maken, ontstaat er op deze manier een succesvol geheel. Dit is natuurlijk een droom maar hoop daarnaast ook een deeltijdbaan te vinden gerelateerd aan Beauty. “

“Social Media vind ik een geweldig medium om te laten zien wat je in petto hebt en is zeker een geschikte manier van communiceren. Ik maak gebruik van Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Daarnaast is Personal Branding mij niet vreemd en ik vind dit belangrijk zodat jouw volgers ook kunnen zien wie er ‘achter’ het bedrijf zit. Onlangs ben ik benaderd door RTL 4 omdat het de ‘beauty week’ was. Maar dit was nog iets te vroeg. Ik hoop in juni afgestudeerd te zijn en fulltime de salon te gaan runnen. Er staan daarnaast verschillende cursussen bij mij op de planning zoals: One by One Masterclass, Russian Volume, Brow Shaping en Make-up artiest.”

Website: lashesbyzonna.com


Private label ZoNi

“ZoNi is een samentrekking van Zonna en Nino en betekent Godsgeschenk. Heel toepasselijk! Jannie vertelt: “In 2013 hebben we het merk geïntroduceerd na de recessie. Het gaf ons kracht om door te gaan, want ZoNi blijkt bijzonder populair en succesvol te zijn.” Het assortiment bestaat uit meubelen, behang & verf, karpetten, pvc, harde & zachte vloeren en gordijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. “Veel items hebben wij persoonlijk getest en zijn alleen toegevoegd als wij er zelf voor honderd procent achter staan. De ‘hufterproof’ onderhoudsarme en afneembare, kindvriendelijke meubelstoffen zijn prettig in gebruik en kleurvast. Een absolute must-have en unieke aanvulling op je interieur”, aldus Jannie.