Arkelwonen, uniek binnen de woonbranche

Arkelwonen /Arkelsol bestaat al sinds 1970 en is gevestigd aan het Raadhuisplein in Arkel. Arnold en Jannie de Pijper vormen de tweede generatie binnen het familiebedrijf. Samen met hun vijf vaste personeelsleden werken zij dagelijks aan het verwezenlijken van zeer uiteenlopende woonwensen. Van een advies voor het restylen van een inrichting met bestaande en nieuwe materialen, tot het inrichten van een complete woning of bedrijfspand.

Deze Arkelse interieurspecialisten nemen, mede door hun bevlogenheid en werkwijze, een unieke positie in binnen de woonbranche. Klanten ervaren dit tijdens een anderhalf uur durend oriënterend persoonlijk gesprek. Daarin worden de woonwensen goed in beeld gebracht en wordt de werkwijze van het team van Arkelwonen toegelicht. Tijdens het gesprek ervaart men als klant of er een klik is, om de woonwensen samen te realiseren.

Het goede gevoel, daar draait het om. Vanzelfsprekend bij de klant maar zeker ook bij Arnold en Jannie. Zij moeten immers aanvoelen waar iemand naar op zoek is, om vervolgens met hun enthousiasme en creativiteit, een harmonieus interieur te kunnen creëren. Het inrichten geeft hen veel voldoening, maar de (soms diepgaande) gesprekken met klanten maken het eveneens een prachtig vak.

Er komt heel wat bij kijken om een interieur te personaliseren, zodat dit een afspiegeling wordt van de mensen die er wonen. Daarbij is geen enkele klant gelijk. De een laat zich graag verrassen en de ander heeft zelf al een uitgesproken eigen idee. Dat laatste kunnen Arnold en Jannie overigens uitstekend verfijnen. Als interieurspecialisten volgen zij de interieurtrends immers op de voet. Het team van Arkelwonen  beschikt over kennis van de nieuwste materialen. Een goed voorbeeld daarvan is het toepassen van ‘zwevende’ vloerproducten met een akoestische onderlaag waarbij egaliseren meestal niet nodig is. Dit innovatieve product kan o.a. over een marmeren vloer met vloerverwarming gelegd worden en heeft een extreem lage warmteweerstand.

Bij Arkelwonen vindt men een deel van de unieke woonproducten onder het ZoNi private label. Deze collectie wordt speciaal door Arnold en Jannie samengesteld op basis van de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. De ZoNi collectie is grotendeels aan te passen aan de wens van de klant. Dit geldt niet alleen voor de meubelen maar ook voor verf, behang, karpetten, woonaccessoires, verlichting, gordijnstoffen en binnen-/buitenzonwering.

Niet alleen de klik (tussen klant en interieurspecialist), kennis, creativiteit en de kwalitatieve producten leiden tot een harmonieuze inrichting. Minstens zo belangrijk is de uitvoering op locatie. Dat is absoluut in vertrouwde handen bij Arnold en zijn vakmannen. Voordat het echter zover is, komt Arnold persoonlijk alles tot in detail opmeten. Zo komen de risico’s en garanties geheel op het conto van Arkelwonen. Op de afleverdag komen de stoffeerders de materialen vakkundig aanbrengen. Klanten hebben dus geen enkele zorg over de uitvoering.

Niet alleen voor- en tijdens het creëren van het nieuwe of gerestylde interieur staat het team van Arkelwonen klaar. Ook voor onderhoud en onderdelen kan men terecht. Het is prettig dat klanten, ook na hun aankoop, op echte service kunnen vertrouwen. Arkelwonen is dus beslist geen eendagsvlieg, maar een interieurspecialist met een rijke historie en een duidelijke visie voor de toekomst.

Artikel gepubliceerd in Woonstijl, december 2017.