Woontrends 2020

Dit artikel is verschenen in Woonstijl

Warme natuurlijke kleuren en duurzame materialen

We leven steeds bewuster en met aandacht voor de natuur en duurzaamheid. Bij de nieuwste woontrends zien we dit duidelijk terug. Het gebruik van duurzame materialen en warme natuurlijke kleuren zijn daar voorbeelden van. Ook zie je de grenzen tussen de binnen- en buitenruimte vervagen. Tuinen, dakterrassen en patio’s vervullen steeds vaker de rol van tweede huiskamer. Het gebruik van meubelen, die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn, past bij deze trend.

Slim omgaan met ruimte

De behoefte aan ruimte, orde en efficiëntie in huis neemt ook toe. Door het plaatsen van ruimtebesparende wandrekken en kasten, of het creëren van een gezellige werkplek, hoeven losse spullen niet langer op het aanrecht of keukentafel te liggen. Opgeruimd betekent overigens niet kil.

Een kleurrijk schilderij, een foto, uniek behang of een meubelstuk met een decoratieve stof maken het interieur sfeervoller en persoonlijker.

Kleur en materiaalgebruik

Kastanjebruin is de trendkleur van dit moment. Deze natuurlijke kleur is uitstekend te combineren, met bijvoorbeeld beige, goud en koper. Juist de combinatie van verschillende kleuren en materialen is belangrijk. Hoewel bruine tinten voor een gezellige uitstraling zorgen, kan te veel bruin saai overkomen. Een goed interieuradvies is dus zeker aan te raden.

Op zoek naar het loftgevoel

Steeds meer mensen zijn op zoek naar het ‘loftgevoel’. Hoewel een lichte, open ruimte niet bij iedere woning haalbaar is, kun je de sfeer toch creëren. Het is dan erg belangrijk om een goed lichtplan op te laten stellen. Dit zorgt naast slimme verlichtingsapplicaties en passende woonaccessoires, voor de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’.

Adviesgesprek

Bij ArkelWonen bent u van harte welkom om de laatste woontrends te bekijken. Wilt u weten wat de interieurstylisten voor u persoonlijk kunnen betekenen? Plan dan een vrijblijvend oriënterend adviesgesprek. Bel 0183 56 12 77 of vul het contactformulier in.

 

 Vakantie


I.v.m. vakantie is Arkelwonen/ Arkelsol van

donderdag 11 juli tot donderdag 1 augustus gesloten.

 

Wij wensen u een fijne zomer!

 

Met vriendelijke groet,

Namens Team Arkelwonen
Arnold en Jannie

Dit zal sluiten in 20 seconden