Jeanine Brands | Zwijndrecht

‘In mijn eentje had ik waarschijnlijk voor veilig behang gekozen, nooit voor het uitgesproken zwarte en barok aandoende behang dat nu de eetkamer, keuken, hal en toiletruimtes siert.

Via een contact in  de binnenhuis architectuur ontmoette Jeanine ook Arnold en Jannie de Pijper van Arkelwonen, een speciaalzaak in Zuid-Holland als het gaat om het totale interieur.

Arkel Wonen verkoopt niet alleen stoffering, tapijt en behang, maar ook meubels en accessoires. Daarnaast heeft zowel Arnold als Jannie alle deskundigheid in huis voor kleur, kwaliteit en interieuradvies. ‘’We hebben er alle blinds, onze gordijnen, het behang, maar ook al het vaste tapijt aangeschaft’’ vertelt Jeanine. ‘’De gordijnen werden ter plekke gestoomd en in model gehangen. De blind- en gordijnafwerking zijn kwalitatief zeer hoogstaand.’’

De stoffering is in elke afzonderlijke ruimte zorgvuldig gekozen. De gordijnen in de woonkamer hebben bijvoorbeeld een zandkleur ene hetzelfde barokke bloemmotief als het zwarte behang.

De tip van Jeanine aan iedereen die met inrichten, renoveren en verbouwen bezig is, is goede voorbereiding. ‘’Achteraf zou ik al onze wensen nóg concreter hebben benoemd, tot in detail. Iedereen die verbouwt, zou ik adviseren om goed rond te kijken en niet meteen het eerste het beste aan te schaffen.

Er is zoveel om te moeten kopen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

‘’Als je zoals wij met professionele mensen aan de slag gaan en het klikt, dan scheelt dat veel tijd.’’